Sam Bennett is Quick-Step opnieuw te snel af in Ronde van Turkije

Sam Bennett is Quick-Step opnieuw te snel af in Ronde van Turkije

Sam Bennett heeft vandaag na de tweede ook de derde etappe in de Ronde van Turkije (WorldTour) gewonnen. Opnieuw was de 27-jarige Ier van BORA – hansgrohe het treintje van Quick-Step Floors te snel af. Gisteren moest de Colombiaan Alvaro Hodeg het hoofd buigen voor Bennett, vandaag strandde de Argentijn Maximiliano Richeze in het zog van de Ier. De Duitser John Degenkolb sprintte naar de derde stek. Eliot Lietaer was met een twaalfde plaats beste Belg. Bennett verstevigde zijn leidersplaats en heeft nu tien seconden voorsprong op Richeze. Degenkolb is op 22 seconden derde. Thomas Sprengers volgt als beste Belg op 23 seconden op de vijfde plaats.

In de derde etappe kregen de renners tussen Fethiye en Marmaris 137,2 kilometer voorgeschoteld. Een korte rit en het duurde dan ook niet lang vooraleer de vroege vlucht vorm kreeg. Mads Würtz Schmidt, Fernando Barcelo, Benat Txoperena, Aldemar Reyes, Muhammed Atalay, Ferit Saml en onze landgenoot Kenneth Van Rooy, die ook al in de openingsrit meeschoof in de ontsnapping van de dag, kregen maximaal 3:10 voorsprong, waarna de sprintersploegen BORA – hansgrohe en Bahrain Merida en in iets minder mate Quick-Step Floors de handen uit de mouwen staken. Net voor de eerste helling van de dag, op 30 kilometer van de aankomst, was de voorsprong van de zeven onder de minuut gezakt. Op die helling lieten Schmidt, Barcelo en Reyes hun medevluchters achter en probeerde Joaquim Silva vanuit het peloton de oversteek naar de vluchters te maken. Zonder succes, het trio bleef op kop, wel met nog slechts 40 tellen op het peloton. Op de tweede en laatste helling, op 13 kilometer, werd het peloton eerst door UAE Emirates en vervolgens door Astana gemend.

De vluchters werden gegrepen en in het peloton moesten meerdere renners afhaken. Diego Ulissi probeerde weg te rijden bergop en kreeg wat later Alexey Lutsenko en Nicolas Roche in steun. Veel voorsprong fietsten ze niet bij elkaar. In de afdaling keerden verschillende groepjes terug en uiteindelijk ging een peloton van zo’n 80 man richting finish. In de sprint toonde Bennett zich net als gisteren de slimste. Hij nestelde zich weer in de leadout van Quick-Step en boekte zijn tweede overwinning op rij, goed voor zijn zesde zege dit seizoen en de vijfde in de WorldTour, na drie ritzeges in de Giro. In Turkije was Bennett vorig jaar al goed voor vier ritzeges.

bron: Belga