Olympische Jeugdspelen – Golfers eindigen op 22e plaats, turner Ward Claeys naar finale allroundcompetitie

Olympische Jeugdspelen - Golfers eindigen op 22e plaats

De Belgische golfers zijn donderdag op de 22e plaats geëindigd op de Olympische Jeugdspelen in Buenos Aires. Ward Claeys wist zich in de Argentijnse hoofdstad met een vijftiende plaats dan weer te plaatsen voor de finale van de allroundcompetitie bij de jongens. Margaux Appart kwam met een laatste ronde in 78 slagen, acht onder par, met een totaal van 234 slagen niet verder dan de 22e plaats. Op die stek eindigde ook Jean de Wouters d’Oplinter bij de jongens, met een totaal van 228 slagen na een derde ronde van 75 slagen.
Atlete Elena Defrère staat na de eerste ronde met een worp van 44m01 op de dertiende plaats in het discuswerpen. In het verspringen is Maite Beernaert vierde na de eerste ronde met een sprong van 6m01. Op de 400m won Liefde Schoemaker haar reeks in 56.14. Met de zesde tijd in totaal mag ze naar de tweede ronde.
In het schieten plaatste Jerome Son zich in de gemengde competitie met de Irakese Fatimah Al-Kaabi voor de kwartfinales met het pistool. In het badminton plaatste Brusselaar Julien Carraggi zich voor de halve finales van de ploegencompetitie.
32 Belgische atleten nemen deel aan deze Olympische Jeugdspelen. België verzamelde in de Argentijnse hoofdstad al drie medailles. Woensdag was er zilver voor taekwondoka Badr Achab (17) in de klasse tot 73kg. Simon Morssinkhof veroverde dinsdag met de Europese selectie eveneens zilver in de jumping. Maandag won Alessia Corrao de eerste Belgische plak, brons, in het judo (-63 kg). Vier jaar geleden was de Belgische delegatie in Nankin goed voor zes medailles, op de eerste editie van de Jeugdspelen keerden de Belgen in 2010 met vijf medailles terug uit Singapore.

bron: Belga