KV Oostende hoopt verder op een sereen onderzoek: “Zullen volop meewerken indien nodig”

KV Oostende hoopt verder op een sereen onderzoek: "Zullen volop meewerken indien nodig"

KV Oostende hoopt op een correct en sereen vervolg van het onderzoek. Ook in Oostende viel het gerecht binnen, maar de huiszoeking werd daar snel afgerond, bevestigde de club nogmaals. Naast Club Brugge en KV Kortrijk werd er ook een huiszoeking gedaan bij KV Oostende. Niemand werd verhoord, noch opgepakt. Volgens de club kwamen de speurders enkele documenten van transfers bekijken, maar daar werd verder geen gevolg aan gegeven.

Ook Oostende hoopt snel op duidelijkheid. “We hopen in het belang van de sportieve en financiële gezondheid van het Belgische voetbal dat dit onderzoek op een correcte en serene manier zal worden voortgezet. Als dat nodig zou blijken, dan willen we als club volop meewerken aan het onderzoek”, aldus de kustploeg.

Met de twee genoemde makelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic had KVO weinig contacten. Met Bayat werden zelfs geen zaken gedaan. De club herinnert zich nog een boze Marc Coucke, oud-voorzitter van Oostende, toen Bayat doelman Silvio Proto naar het Griekse Olympiakos lokte. Ook toen Bayat zich mengde met de transferperikelen van Franck Berrier, stelde Coucke zich lijnrecht tegenover hem op. Dejan Veljkovic had wel twee spelers in Oostende, namelijk Adam Marusic en Jordan Lukaku.

Oostende is ook geschrokken dat er twee scheidsrechters deel uitmaken van het onderzoek. KVO merkte nooit iets op en noemt Sébastien Delferière en Bart Vertenten twee van de beste scheidrechters van België.

bron: Belga