Georges Leekens gaat Tunesische Etoile du Sahel coachen

Georges Leekens gaat Tunesische Etoile du Sahel coachen

Oud-bondscoach Georges Leekens wordt de nieuwe trainer van het Tunesische Etoile du Sahel. Dat kondigt de club aan op zijn website, en wordt bevestigd door Leekens zelf. Op de website van de club staat te lezen dat na het beëindigen van het contract met de huidige trainer, er een akkoord is bereikt met Leekens om het team te leiden. Donderdag nog stelt Etoile du Sahel zijn nieuw trainer voor. “Na een zeer recente vraag van de Tunesische Nationale A-ploeg Etoile Sportive du Sahel, kan ik melden dat ik per direct aan de slag ga in het buitenland.”

Verrassend, want Leekens had onlangs nog aangegeven dat hij een meer actieve rol wou opnemen in Oostkamp, waar hij de CD&V-lijst duwt. Dat was aanvankelijk niet de bedoeling, omdat Leekens bij de voorstelling nog bondscoach was van Hongarije, maar die samenwerking werd midden juni beëindigd. En dus gaf Leekens aan dat hij een functie als schepen van Sport wel zag zitten.

Daar komt hij nu dus op terug. “Toch blijft mijn rol als lijstduwer van de gedreven CD&V-ploeg overeind. Ik ben ontzettend fier op de strafste gemeente van Vlaanderen en stel graag mijn ‘sportieve’ ervaring ten dienste. Omdat ik ervan overtuigd ben dat deze sterk vernieuwde CD&V-ploeg de beste garantie is om de gemeente te besturen, blijf ik hun grootste sympathisant en duwer. Mijn engagement om in de volgende legislatuur het sportieve beleid in Oostkamp te ondersteunen blijft overeind. In welke rol, dat zullen de verkiezingen en mijn beroepsbezigheden bepalen. Maar de strafste gemeente loslaten? Nooit!”, meldt Leekens. “Ik supporter vanuit Tunesië en vind het echt spijtig dat ik er niet kan bijzijn.”

Leekens is al ruim dertig jaar trainer en leidde onder meer Club Brugge, AA Gent en KV Kortrijk. Hij was ook twee keer bondscoach van de Rode Duivels, van 1997 tot 1999, en van 2010 tot 2012. Leekens kent het voetbal in Tunesië al een beetje, want in 2014-2015 coachte hij er de nationale ploeg. De voorbije jaren trainde hij ook nog KSC Lokeren en de nationale elftallen van Algerije en Hongarije. Nu wacht hem dus een nieuw avontuur in Sousse.

bron: Belga