Dilbeek focusgemeente van 7e editie van het Gordelfestival

Dilbeek focusgemeente van 7e editie van het Gordelfestival
Dilbeek focusgemeente van 7e editie van het Gordelfestival

Dilbeek wordt op zondag 1 september 2019 de focusgemeente van de 7e editie van het Gordelfestival, het sportieve en culturele familie-event waarmee de vzw De Rand, de provincie Vlaams-Brabant, Flanders Classic en Sport Vlaanderen de aandacht willen vestigen op de vele bijzondere kwaliteiten en kenmerken van de rand rond Brussel. Het programma van het Gordelfestival omvat naast muzikale optredens steevast een aantal wandelingen en fietstochten die vertrekken vanuit twee locaties. Naar het provinciedomein van Huizingen wordt hierbij steeds gekozen voor een andere gemeente in de Vlaamse Rand. Bij de vorige editie in september, die 28.000 mensen over de vloer kreeg, was Tervuren aan de beurt.

“Dilbeek is de ideale gemeente om het groene en Vlaamse karakter van de Rand in de verf te zetten. Het is de plek waar Vlamingen thuis zijn en het is ook een groene en gezellige gemeente waar je landschappelijke pareltjes vindt zoals de Pedevallei, de Waterkant en de Wolfsputten”, aldus Vlaams minister Ben Weyts, bevoegd voor de Vlaamse Rand.

Het Gordelfestival is zoals bekend de opvolger van de legendarische Gordel. Dilbeek was indertijd samen met Overijse, Zaventem en Sint-Genesius-Rode één van de vier vaste ankerpunten van de Gordel. Burgemeester Willy Segers (N-VA) is dan ook tevreden dat het Gordelfestival in 2019 ‘opnieuw thuis komt in Dilbeek’. Het sportief en recreatief aanbod zal die dag volgens Segers onder meer bekeken worden door ‘de Blik van Breughel’.

Bron: Belga