Drie zaken die slecht zijn voor je tanden

Drie zaken die slecht zijn voor je tanden
Foto Unsplash

Een bezoekje aan de tandarts is nooit fijn en zeker niet als je op de vingers getikt wordt voor de slechte staat van je gebit. Deze drie slechte gewoontes kan je arts missen als kiespijn. 

Je tanden bleken

We willen allemaal een parelwit gebit, maar in de praktijk zijn er maar weinig mensen die dit van nature hebben. Producenten van schoonheidsproducten proberen daarom consumenten te lokken met zogezegde ‘whitening-kits’ die je thuis kan gebruiken. Helaas is het weinig effectief en kan het zelfs je tanden beschadigen. Wil je toch wittere tanden? Dan is het verstandig om hierover je tandarts te raadplegen.

Niet regelmatig op controle gaan 

Gaatjes in je tanden zijn niet altijd voelbaar. Daarom is het geen slecht idee om regelmatig op controle te gaan bij je tandarts. Hij of zij kan echt grote problemen voorkomen. Niet alleen je gebit is ermee gebaat, ook je portemonnee zal het waarderen. Wie tandproblemen negeert, loopt het risico later een pijnlijke behandeling te moeten ondergaan.

De verkeerde tandenborstel gebruiken

Te hard schrobben of een oude tandenborstel gebruiken, verhoogt het risico op ontstoken tandvlees en beschadigd glazuur. Kies eerder voor een borstel met zachte haren of een elektrische variant. Het is bewezen dat een elektrische tandenborstel meer doeltreffend is en aan moeilijkere plekjes geraakt. Ook staat er een timer op die vastlegt hoe lang je nu juist poetst.