Olympische Jeugdspelen - Caitlin Govaert eindigt op tiende plaats in skiff

Caitlin Govaert is woensdag op de tweede plaats geëindigd in de C-finale van de skiff in het roeien bij de meisjes op de Olympische Jeugdspelen in het Argentijnse Buenos Aires. Dat leverde haar een tiende stek in de eindstand op. In de allroundcompetitie van het turnen staat Ward Claeys met 62.731 punten op de vijftiende plaats in de kwalificaties voor de start van de proef aan de brug met gelijke leggers. Taekwondoka Badr Achab stootte dan weer door naar de halve finales in de klasse tot 73kg.

In het schermen eindigde Axelle Wasiak met haar team Europe 3 op de vierde plaats in de gemengde ploegencompetitie. Ze werden uiteindelijk verslagen door de Verenigde Staten. Wasiak won haar partij wel tegen de Amerikaanse Emily Vermeule.

In de 3x3 competitie in het basket bij de jongens wonnen de Belgen hun twee wedstrijden van woensdag. Tegen Letland werd er met 18-16 gewonnen en ook Kazachstan bleek een maatje te klein: 20-9.

In de Nacar 15-klasse van het zeilen staan Henri Demesmaeker en Frédérique van Eupen na zeven regatta's met 27 punten op de vijfde plaats, op dertien punten van leider Argentinië.

Golfster Margaux Appart staat na afloop van de tweede ronde op de twintigste plaats met een totaal van 156 slagen achter haar naam, zestien onder par. Bij de jongens staat Jean de Wouters d'Oplinter op de 24e plaats met 153 slagen.

32 Belgische atleten nemen deel aan deze Olympische Jeugdspelen. Voorlopig staat de teller in de Argentijnse hoofdstad op twee medailles: Simon Morssinkhof veroverde dinsdag met de Europese selectie zilver in de jumping. Maandag won Alessia Corrao al de eerste Belgische plak, brons, in het judo (-63 kg). Vier jaar geleden was de Belgische delegatie in Nankin goed voor zes medailles, op de eerste editie van de Jeugdspelen werd er in 2010 met vijf medailles teruggekeerd uit Singapore.