Limburgs gerecht onderzoekt ook klacht tegen voetbalmakelaar Henrotay

Limburgs gerecht onderzoekt ook klacht tegen voetbalmakelaar Henrotay

Het Limburgse gerecht voert een onderzoek naar voetbalmakelaar Christophe Henrotay, tegen wie klacht was ingediend omdat hij gelden zou hebben achtergehouden bij transfers van bekende spelers. Henrotay was betrokken bij transfers van onder meer Romelu Lukaku en Youri Tielemans. Het Limburgse parket bevestigde vandaag eerdere informatie van De Tijd, dat een onderzoeksrechter belast is met een onderzoek naar die klacht. Meer informatie kon de persmagistraat niet kwijt. De Tijd schreef afgelopen namiddag op zijn site dat de makelaar miljoenen euro’s zou hebben achtergehouden bij transfers. Het onderzoek naar Henrotay staat los van de grootschalige operatie waarin makelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic als spilfiguren genoemd worden.

Henrotay, een grote naam in het internationale voetbal, realiseerde de transfer van Courtois van Chelsea naar Real Madrid. Hij was ook betrokken bij de verhuis van Leander Dendoncker van Anderlecht naar het Engelse Wolverhampton Wanderers.

Volgens De Tijd komt de klacht van Peter Smeets, professionele begeleider van voetbalspelers. Smeets werkte enkele jaren samen met Henrotay. De internationaal bekende voetbalmakelaar zou gelden hebben achtergehouden van zowel Smeets als de spelers. Het zou gaan om onderhandse commissies en constructies met vennootschappen in het buitenland. De Tijd schrijft dat dat onder meer gebeurde bij transfers van Lukaku, Tielemans en Dendoncker.

Intussen is die samenwerking tussen Smeets en Henrotay verbroken. Henrotay wilde, net als Smeets, tegenover De Tijd niet reageren.

bron: Belga