Homans: "Zaak rond huisvestingsmaatschappij ABC poging tot beschadiging voor verkiezing"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De zaak rond de Antwerpse sociale huisvestingsmaatschappij ABC is een poging om schade toe te brengen in aanloop naar de verkiezingen. Dat zei Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) vandaag in het Vlaams Parlement na vragen van Anke Van dermeersch (Vlaams Belang) en Orry Van de Wauwer (CD&V). De Antwerpse huisvestingsmaatschappij ABC komt in opspraak: huurders klagen over slechte leefomstandigheden en woningen zouden onterecht zijn toegewezen aan personeelsleden. Dat schrijft De Morgen. ABC staat nu onder "verhoogd toezicht".

"Het gaat om een mail die anoniem naar mijn kabinet is gestuurd op 13 maart", zei Homans vandaag. "Ik heb hem onmiddellijk bezorgd aan mijn administratie. Iets meer dan drie weken later heeft de Afdeling Toezicht ABC een sanctie opgelegd, die inhield dat ze een jaar geen versnelde toewijzingen meer mocht doen. Ik heb ook de afdeling Woonkwaliteit laten nakijken of er geen inbreuken werden gepleegd, maar het antwoord daarop bleek negatief."

Omdat de zaak van een halfjaar geleden dateert, noemt Homans het "een heel bijzonder toeval" dat iemand er de week voor de verkiezingen mee naar de media is gestapt.

Anke Van dermeersch wees er evenwel op dat haar partij in mei uitleg heeft gevraagd in de Antwerpse gemeenteraad en met een kluitje in het riet werd gestuurd.

bron: Belga