ABVV maakt brandhout van regering Michel

door
Belga
Leestijd 1 min.

De socialistische vakbond buist het sociaal-economisch beleid van de regering Michel. "Deze regering is niet waardig om regering genoemd te worden", aldus Miranda Ulens, de nieuwe algemeen secretaris van het ABVV. De vakbond roept op om bij de parlementsverkiezingen te stemmen voor "politieke partijen die wel een sociaal beleid voeren". "Zwaar gebuisd". Dat is de uitslag na een doorlichting door het ABVV van het sociaal-economisch beleid van de regering Michel. "De regering komt met een goednieuwsshow, maar dit klopt niet. De levenskwaliteit van de mensen is er op achteruit gegaan", aldus de nieuwe nummer twee van het ABVV.

Uit een sociaal-economische barometer die de vakbond heeft opgesteld, blijkt onder meer dat de Belgische werknemers tijdens de periode 2016-2017 1,73 procent aan reële koopkracht hebben moeten inboeten. Geen enkel ander land binnen de EU doet slechter. Ook wat de economische performantie betreft, bengelt België helemaal onderaan de klas. "Economisch wanbeleid", oordeelt het ABVV.

De vakbond "adviseert" om bij de volgende federale verkiezingen op "die partijen te stemmen die wel een sociaal beleid voeren". Een naam van een politieke partij wou Ulens niet op dat stemadvies plakken.

bron: Belga