Taylor Swift grote winnaar tijdens de American Music Awards

Taylor Swift grote winnaar tijdens de American Music Awards
AFP / V. Macon

Popster Taylor Swift is de grote winnaar gebleken tijdens de American Music Awards. Ze vestigde er een record door voor het vierde jaar op rij tot ‘Beste Artiest van het Jaar’ gekroond te worden. 

Swift ging nog met drie andere beeldjes lopen: beste vrouwelijke artiest, beste tournee van het jaar en beste popalbum, aldus Billboard. Ze gaf ook een opmerkelijke speech. Zo moedigde ze haar fans aan om te gaan stemmen bij de tussentijdse verkiezingen in de VS in november. Eerder deze week deed ze al dezelfde oproep op sociale media en met succes. Het aantal jongeren tussen de 18-24 jaar dat zich heeft laten registeren, steeg aanzienlijk. De teller staat nu op 71.000.

Cardi B

Rapster Cardi B en Drake hadden de meeste nominaties op zak, maar alleen Cardi B kon die verzilveren. Ze werd verkozen tot beste hiphopartiest, voor haar nummer Bodak Yellow kreeg ze de prijs voor beste hiphoplied en voor haar duet met Bruno Mars ontving ze ook de prijs voor ‘beste soulnummer’.

Verder werden Aretha Franklin en de overleden rapper XXXTentacion nog geëerd. Hij kreeg postuum een prijs voor beste r&b-album.