Scandinavisch lifestylefenomeen ‘drankhangen’ wint aan populariteit

Scandinavisch lifestylefenomeen 'drankhangen' wint aan populariteit
Foto Unsplash

De Scandinaviërs staan bekend om hun design en groen beleid, maar ook als het gaat om lifestyletrends zijn ze vooruitstrevend. Zo pleiten ze tegenwoordig voor Kalsarikänni of ‘drankhangen’. 

Na  ‘hygge’ en ‘lagom’ is het de beurt aan Kalsarikänni of ‘drankhangen’. Het principe is eenvoudig. Je gaat gewoon op de sofa liggen, je trekt wat gemakkelijke kleren aan en voorziet jezelf van een hapje en een drankje. Zet Netflix op of ga op zoek naar enkele viralfilmpjes en je bent een meester in Kalsarikänni. Je zal je nog nooit zo ontspannen hebben gevoeld.

Geen prestatiedruk 

“Het leuke aan deze trend is dat het je weinig geld kost en er geen prestatiedruk aan verbonden is”, vertelt de Finse journalist Miska Rantanen die het boek ‘Partsdrunk’ schreef in de Nederlandse krant NRC. Vooral de betaalbaarheid is essentieel. Het zorgt ervoor dat het een meer effectieve remedie is tegen stress. ‘Drankhangen is echt’, je kan jezelf loslaten en je moet niet meer doen alsof.” Volgens de journaliste geeft de term een antwoord op de donkere dagen en koude temperaturen in Finland.”