Een druk leven? 5 tips om alles in balans te houden

Biocure
Metro & Farmaline

Vandaag de dag kan het leven erg veeleisend zijn en het vraagt van ons dat we op elk mogelijk vlak presteren. Je moet de moed hebben om alle verschillende huishoudelijke taken te combineren met reizen (ja, je moet uiteraard ook nog op Instagram kunnen tonen dat je een geweldig leven hebt!), sporten en gezond eten zodat je lichaam er goed uit blijft zien, een aanwezige mama of papa zijn, maar ook het onderhouden van je carrière EN je sociale leven.

Kortom, het is niet altijd eenvoudig om alle ballen in de lucht te houden, dus hoe kunnen we het voor onszelf gemakkelijker maken?

1) Een takenlijst? Ja, maar dan wel een doordachte!

Probeer je taken op een logische manier te bundelen. Zo maak je het je hersenen makkelijker om ze gelijktijdig te verwerken. Door gelijkaardige taken te klasseren, verplicht je jezelf om je ideeën te ordenen en krijg je het gevoel dat je je tijd en leven onder controle hebt.

 2) Beginnen = afmaken

Ook al lijkt het soms dat je sneller vooruitgaat, het is niet echt productief om een taak te onderbreken voor die afgewerkt is. Denk dus niet “Ik doe straks wel verder”, want die hypothetische “straks” waar alle uit te voeren taken belanden, dreigt een ontoegankelijk fabeleiland te worden in de oceaan van verloren tijd. Maak af waar je aan begint. Zo maak je plaats vrij in je hersenen, die dankbaar zullen zijn voor dit ‘afgesloten dossier’.

3) Do it with a smile

Perfectionisme is de vijand van productiviteit. Uit angst een taak niet naar behoren te kunnen uitvoeren, stellen we ze uit. En dat zorgt voor nog meer stress. Wees niet te hard voor jezelf en – zonder daarom de lat lager te leggen- let go! Zelfs een tegenslag kan een kans zijn. En met een positieve houding ga je sneller, of op z’n minst serener, vooruit.

4) Plan pauzes

Neem, indien mogelijk, af en toe een pauze om te herbronnen. Het helpt je ook weer te focussen op jezelf en afstand te nemen van wat je al gedaan hebt.

5) Zoek hulp

Wanneer je een aantal taken niet kan uitbesteden of het tempo gewoon niet op een lager pitje kan zetten, kan je op het verkeerde moment te maken krijgen met vermoeidheid. Moet je een presentatie geven of krijg je jezelf niet uit de zetel om te gaan sporten? Dan kan je je intellectuele en fysieke prestaties met behulp van een voedingssupplement misschien een boost geven!

Biocure® Max is een nieuw voedingssupplement voor iedereen die een zeer actief leven leidt met het voordeel dat het effect ervan snel merkbaar is; voor onmiddellijke concentratie en energie.

Biocure® Max bevat:

  • Sterk geconcentreerd oesterextract afkomstig van de Crassostrea gigas-oester, die mineralen en aminozuren bevat. Eén tablet Biocure® Max komt overeen met het taurine-gehalte van 90 verse oesters.
  • Panax ginseng, goed voor het concentratievermogen
  • Co-enzym Q10
  • Vitamines B2, B3 en B6 dragen bij tot het verminderen van vermoeidheid
  • Zink speelt een belangrijke rol in de hersenen omdat het bijdraagt tot een normale cognitieve functie
  • Cafeïne, wat bijdraagt tot verbeterde alertheid en focus.

Biocure

Laat vermoeidheid je dus niet tegenhouden bij het uitvoeren van je belangrijkste taak: de held van je eigen leven zijn!