Twee topmannen van federale politie verlengen mandaat niet

door
Belga
Leestijd 1 min.

De federale politie moet op zoek naar twee nieuwe topmannen, want twee directeurs-generaal hebben besloten om hun mandaat niet te verlengen. Dat bericht VTM NIEUWS en wordt bevestigd door een woordvoerder van de federale politie. Het gaat om Claude Fontaine, de directeur-generaal van de gerechtelijke politie, en Paul Putteman, verantwoordelijk voor middelenbeheer en informatie. Fontaine besloot zijn mandaat niet opnieuw te verlengen. Hij blijft nog aan de slag tot mei volgend jaar. De anti-terreurdienst van de federale politie, een sectie waarvoor Fontaine verantwoordelijk was, kwam na de aanslagen in Brussel en Zaventem langs verschillende kanten onder vuur te liggen. Maar daar heeft zijn beslissing volgens de woordvoerder niets mee te maken. Het zou gaan om een "puur persoonlijke keuze".

Putteman kiest er dan weer voor om op pensioen te gaan en verlengt daarom zijn mandaat niet. Hij stopt ermee op 1 april.

Volgens de federale politie is er daarmee nog voldoende tijd om "op een kwaliteitsvolle manier volwaardige vervangers te vinden".

bron: Belga