Kwal. WK voetbal (v) – Bondscoach Serneels looft zijn “fantastische team” na uitschakeling

Kwal. WK voetbal (v) - Bondscoach Serneels looft zijn "fantastische team" na uitschakeling

De Red Flames konden zich dinsdag niet plaatsen voor de finale van de barrages voor het WK van volgend jaar in Frankrijk. België botste in de halve finales op een uitgekookt Zwitserland, dat na de 2-2 van afgelopen vrijdag in Leuven genoeg had aan een 1-1 in Biel om door te stoten. “Jammer genoeg zijn de play-offs het eindstation voor dit fantastische team”, reageerde bondscoach Ives Serneels op Twitter. “Gefeliciteerd Zwitserland met de kwalificatie voor de finale”, vervolgde Serneels. “Bedankt aan alle supporters, zowel hier in Zwitserland en thuis. De steun van onze fans tijdens de campagne heeft ons zo ver gebracht.”
De Flames konden zich in het verleden nog nooit plaatsen voor een WK-eindronde. In de kwalificatiepoule voor komend WK eindigde België net achter winnaar Italië, maar ons land mocht als een van de vier beste tweedes naar de barrages. In de halve finale hiervan waren de Zwitsers dus te sterk.
Zwitserland neemt het nu in de barragefinale op tegen Nederland. De Europese kampioen klopte in zijn halve finale tweemaal Denemarken: 2-0 in Breda en 1-2 in Viborg. De winnaar van de barragefinale mag naar het WK.

bron: Belga