Verkiezingen18 - N-VA Buggenhout blijft in opspraak geraakte kandidaat steunen

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de lokale N-VA-afdeling in Buggenhout blijft de 23-jarige kandidaat Jael De Nil steunen. Die kwam maandag in opspraak nadat hij genoemd werd in een drugsonderzoek. Volgens een politiebron zou De Nil cocaïne op zak gehad hebben. Maar de kandidaat ontkent en brengt getuigen aan die zijn versie in een politieverhoor willen bevestigen. "U moet mij toestaan enige vragen te hebben bij beweringen van anonieme politiebronnen", zegt lijsttrekker Wim Mommaers. De politie zal de man vrijdag ondervragen. De partij, die in Buggenhout mee bestuurt, blijft achter de kandidaat staan en laat verstaan geloof te hechten aan de verklaringen van De Nil, die op de vijfde plaats staat. De Nil werd het voorbije weekend staande gehouden na verdachte handelingen op een chirofuif. Hij moet zich vrijdag melden voor een politieverhoor omdat hij verdacht wordt van het bezit van verboden middelen.

Mommaers zegt dat de kandidaat geen drugshandel ten laste wordt gelegd. Hij geeft aan alle vertrouwen te hebben in het verdere politieonderzoek maar betreurt dat het politieverhoor er pas vrijdag komt, kort voor de verkiezingen.

"Er is door de politie wel degelijk een zakje aangetroffen", zegt Mommaers. Maar de substantie, waarop nog onderzoek moet gebeuren, zou op de grond gelegen hebben. "Het is hier woord tegen woord, maar hij brengt twee getuigen aan die zeggen dat de substantie niet van hem is."

bron: Belga