Al 20.000 museumpassen verkocht

door
Belga
Leestijd 1 min.

Twee weken na de lancering hebben al 20.000 mensen een museumpas gekocht. De initiatiefnemer, museumPASSmusées, spreekt van een "succes". Met de museumpas, die gelanceerd werd op 20 september, kan je onbeperkt terecht in 120 musea in Brussel, Vlaanderen en Wallonië. De pas kost 50 euro en is een jaar geldig. De museumpas, voluit museumPASSmusées, is een initiatief van een consortium van musea uit de drie gewesten, samen met Publiq.

Intussen hebben al 20.000 mensen zo'n museumpas gekocht. Drie op de vier deelnemende musea hebben de afgelopen twee weken een museumpas verkocht aan de balie. Eén op de drie kopers vragen meteen twee passen tegelijk.

"De museumpas is een succes", zegt Julie Van der heyden, directeur van museumPASSmusées. "Mensen hebben duidelijk zin in meer museumbezoek. Het enthousiasme voelen we ook via sociale media. Via die kanalen, en via de helpdesk krijgen we ook nog vragen, maar dat stimuleert ons om de museumpas nog beter te maken."

Verschillende bedrijven vonden ook de weg naar museumPASSmusées voor een grotere bestelling. "Zij zien het belang van inspiratie, creativiteit en ontspanning voor hun werknemers. De museumpas is dan ook een perfect eindejaarsgeschenk", aldus Van der heyden.

bron: Belga