Belgen in het buitenland - Barcelona komt in Valencia niet verder dan een puntendeling

FC Barcelona is zondagavond op de achtste speeldag in de Primera Division niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel bij Valencia. Bij de Blaugrana stond Thomas Vermaelen voor de tweede keer dit seizoen aan de aftrap. Valencia startte met Michy Batshuayi. Beide Rode Duivels speelden de hele partij. Vermaelen kon nauwelijks twee minuten genieten van zijn tweede basisplaats. Valencia-verdediger Garay bracht de thuisploeg quasi meteen op voorsprong. De Catalanen herstelden zich na 23 minuten door een rake schuiver van Lionel Messi, zijn zesde competitietreffer van het seizoen. In de tweede helft probeerden beide ploegen het wel, maar vielen er geen doelpunten meer. Voor Barcelona is het het vierde competitieduel zonder zege.

Het team van coach Ernesto Valverde moet door het nieuwe puntenverlies haar koppositie in La Liga afstaan. Sevilla, dat eerder op de avond Celta de Vigo met 2-1 versloeg, komt alleen op kop met zestien punten. Barça en Atlético Madrid volgen op één punt, Valencia is na een mislukte competitiestart (9/24) dertiende.