Verkiezingen18 - Groen steekt laatste keer koppen bij elkaar in Antwerpen: "Ommekeer is ingezet"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Antwerpse Groen-afdeling heeft zaterdag in DE Studio aan het Mechelseplein een laatste keer verzamelen geblazen met de kandidaten en tientallen campagnemedewerkers in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Wouter Van Besien deed er een oproep aan "alle progressieve Antwerpenaren" om voor Groen te stemmen en een ander stadsbestuur mogelijk te maken. "De ommekeer is ingezet", stelt hij. "Maar er is nog geen enkele stem uitgebracht en veel kiezers twijfelen nog, dus we moeten nog keihard campagne voeren." Van Besien somde nog eens de punten op waarmee Groen het verschil hoopt te maken mocht de partij na 14 oktober aan de macht komen op het Schoon Verdiep. Groen wil onder meer praktijktesten tegen discriminatie op de woon- en arbeidsmarkt invoeren, gevaarlijke kruispunten conflictvrij maken, meer betaalbare woningen afdwingen bij bouwprojecten en voor gezonde lucht ijveren.

Ook nummer twee op de Antwerpse Groen-lijst, gemeenteraadslid Ikrame Kastit, drukte haar geloof uit dat Groen volgende week "de stad op zijn kop zal zetten". "We willen grondrechten voor iedereen in deze stad realiseren: van onderwijs tot werk, van mobiliteit tot gezonde lucht", zegt ze.

Donderdag neemt Groen nog een opmerkelijk initiatief in de campagne: de partij gaat een infonummer lanceren waar twijfelende kiezers terecht kunnen met vragen. Campagnemedewerkers zullen die lijn tijdens de laatste dagen voor de verkiezingen continu bemannen.

bron: Belga