Proximus League - Lommel houdt de punten thuis tegen Roeselare

SK Lommel heeft zaterdag op de negende speeldag van de Proximus League in eigen huis Roeselare verslagen. Het werd 3-1 aan de Gestelsedijk, na een hattrick van topschutter Leonardo Rocha. Lommel komt in het klassement naast KV Mechelen aan kop, Roeselare zakt naar de zesde stek. De Noord-Limburgers klommen na acht minuten op voorsprong nadat Rocha, op aangeven van Valcke, zijn eerste tegen de netten prikte. De Braziliaan bleef bedrijvig en versierde op slag van rust een strafschop, die hij zelf omzette (39.).

Roeselare reageerde meteen na rust, eveneens vanaf elf meter. Na een haakfout op De Smet scoorde Aoulad (47.) de aansluitingstreffer. De West-Vlaamse hoop ging in de slotfase echter opnieuw aan diggelen. Opnieuw Rocha (73.) rondde een knap uitgevoerde tegenaanval van de thuisploeg af, 3-1. Het Portugese goudhaantje van Lommel zit intussen al aan negen competitietreffers.