Jupiler Pro League - Antwerp buigt in Eupen achterstand om in winst en wordt voorlopig derde

Antwerp heeft zaterdag op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League zijn verplaatsing naar Eupen succesvol afgerond. Het stamnummer 1 kwam aan de Kehrweg achter, maar won nog met 1-2. Antwerp stijgt in de stand naar een voorlopige derde stek. Beide ploegen leverden veel strijd, maar konden geen grote kansen afdwingen. Toen Mamadou Fall (38.) er op voorzet van Toyokawa 1-0 van maakte, klom Eupen op voorsprong. Antwerp reageerde nog voor halfweg. Thuisdoelman Van Crombrugge hield Haroun, die met een gelukje tot een schot kwam, van de gelijkmaker.

Antwerp wilde in de tweede periode op zoek naar de 1-1, al kreeg het geen uitgespeelde kansen op de mat. Twintig minuten voor tijd klom 'The Great Old' dan toch op gelijke hoogte. Lior Refaelov (69.) liet Van Crombrugge met een knal over de grond kansloos. Diezelfde Van Crombrugge hield Mbokani enkele minuten nadien van de 1-2. Uitstel van executie, want Ivo (74.) tikte een center van Juklerød binnen en zette de bezoekers uit de havenstad op 1-2. Eupen moest nu komen, maar de Antwerpse defensie verdedigde taai en hield stand.

Antwerp (19 ptn) stijgt in de stand naar een voorlopige derde plek, achter Club Brugge en RC Genk die zondag nog in actie komen. Eupen (10 ptn) blijft elfde. De Oostkantonners maken op de elfde speeldag, die door de interlandbreak pas over twee weken op de planning staat, de verplaatsing naar Racing Genk. Antwerp ontvangt Lokeren.