Belgen in het buitenland - Sels speelt gelijk met Strasbourg, net als Engels en Foket tegen Baptiste Guillaume

Strasbourg, met doelman Matz Sels, heeft zaterdag op de negende speeldag van de Franse Ligue 1 2-2 gelijkgespeeld tegen Angers. Nîmes, met Baptiste Guillaume, speelde 0-0 gelijk tegen het Reims van Björn Engels en Thomas Foket. Lebo Mothiba (2, 40.) maakte beide doelpunten voor Strasbourg, Pierrick Capelle (58.) kwam na de rust met de aansluitingstreffer. Helemaal in het slot bezorgde Romain Thomas (90+3.) Angers nog een punt. Matz Sels stopte bij een 0-1 tussenstand een strafschop.

In Nîmes tegen Reims werd er niet gescoord, maar stonden er wel drie Belgen aan de aftrap. Guillaume werd acht minuten voor tijd vervangen, Engels en Foket maakten de wedstrijd vol.

Laurent Ciman kwam niet van de bank bij Dijon, dat met 1-0 ging verliezen op bezoek bij Amiens.

In Nederland tot slot verloor basisspeler Herve Matthys met Excelsior met 2-0 bij Zwolle. Nog bij Excelsior kwamen Siebe Horemans en Jinty Caenepeel niet van de bank.