Belgen in het buitenland - Manchester United wint op het nippertje, Real Madrid gaat in slot onderuit

Manchester United heeft op de achtste speeldag van de Engelse Premier League in extremis met 3-2 van Newcastle gewonnen, nadat het 0-2 achter kwam. Romelu Lukaku speelde de hele wedstrijd, Marouane Fellaini viel in. Thibaut Courtois en Real Madrid leden in Spanje een pijnlijke 1-0 nederlaag tegen Alaves, Thorgan Hazard ging met Borussia Mönchengladbach stunten bij Bayern München (0-3). United wilde zich dringend herpakken dit weekend, maar na tien minuten stond het zowaar al 0-2 achter tegen Newcastle. Kenedy (7.) opende de score voor de bezoekers, Yoshinori Muto verdubbelde amper drie minuten later. Bij rust kwam Marouane Fellaini invallen, maar het was met Juan Mata (70.) een andere invaller die de aansluitingstreffer maakte met een perfect geplaatst vrije trap in de kortste hoek. Anthony Martial kwam even later met de gelijkmaker. Alexis Sanchez (90.) verzorgde in het slot de winnende treffer, de vraag is nu of dat volstaat om het vel van coach José Mourinho te redden.

Ook in Duitsland is er een grootheid niet geweldig op dreef: Bayern München verloor al voor de tweede keer dit seizoen. Het Borussia Mönchengladbach van Thorgan Hazard, die in het slot gewisseld werd, was met 0-3 te sterk. Alassane Plea (10.) bracht de bezoekers al snel op voorsprong, zes minuten later maakte Lars Stindl er 0-2 van. Patrick Herrmann (88.) legde in het slot de eindstand vast. Bayern telt 13 op 21, een balans die ze bij de 'Rekordmeister' niet echt gewoon zijn. Hazard en co tellen 14 punten.

En jawel, ook in Spanje is de grootste traditieclub een beetje op de dool. Real Madrid, met Rode Duivel Thibaut Courtois in doel, verloor met 1-0 bij Alaves. Manu Garcia maakte pas in minuut 95 het enige doelpunt. Met zijn schamele 14 op 24 telt de Koninklijke evenveel punten als leider Barcelona en nu ook verrassing Alaves. Barcelona, Sevilla en Atletico hebben wel allen nog een wedstrijd te goed.

In Turkije stond Ruud Boffin in doel bij Antalyaspor, dat thuis met 0-1 verloor van grootmacht Galatasaray. De Nederlander Ryan Donk (87.) maakte het enige doelpunt.