Kwal. WK voetbal (v) - Ives Serneels na draw tegen Zwitserland: "We zijn ontgoocheld, maar kansen blijven 50-50"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Ook Ives Serneels wilde niet te zwaar tillen aan het jammerlijk 2-2 gelijkspel van de Red Flames vrijdagavond in Leuven tegen Zwitserland. De bondscoach benadrukte dat zijn team met vertrouwen naar Zwitserland trekt, waar dinsdagavond de terugwedstrijd wordt gespeeld. "De ontgoocheling is natuurlijk groot", stak Serneels na de wedstrijd van wal. "We staan met nog vijf minuten op de klok voor en ook ik dacht dat het binnen was. Desondanks ben ik trots op de wedstrijd van mijn speelsters. Ik heb goed voetbal gezien, al hadden we met momenten wel nog te veel respect voor de Zwitsers."

"Je moet natuurlijk ook realistisch zijn", vervolgde Serneels. "Het is niet Janneke en Mieke tegen wie we spelen. We staan in de WK-barrages en daarin spelen alleen maar sterke teams. We hebben vandaag getoond dat we ons mannetje kunnen staan tegen een sterk Zwitserland. Negatief punt is dat we met momenten te laag inzakten. En de efficiëntie moet omhoog. Het zit allemaal in details. Winst en verlies liggen zo dichtbij elkaar. Op voorhand zei ik dat ik niet wou verliezen en dat is gelukt."

Serneels eindigde met een positieve noot. "We kunnen met vertrouwen naar Zwitserland trekken. De late gelijkmaker was even slikken, maar nu moeten we goed recupereren en met positieve moed op het vliegtuig naar Zwitserland stappen. Voor mij blijven de kansen 50-50. Op momenten dat we moeten winnen, kunnen we ook winnen."

bron: Belga