Hein Vanhaezebrouck: "Anderlecht mist leiders"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na de Europese blamage tegen Dinamo Zagreb en de bekeruitschakeling tegen Union is RSC Anderlecht het aan zijn stand verplicht om zondag op Zulte Waregem aan te knopen met de overwinning. Bij zijn terugblik op een moeilijke week, met tussendoor ook een zoutloos gelijkspel tegen STVV, wees coach Hein Vanhaezebrouck vandaag naar een gebrek aan leiders in de spelersgroep. "Onze campagne in Europa en de nederlaag in de beker zijn teleurstellend. We zitten in een negatieve spiraal. We hebben een overwinning nodig om de rust te doen weerkeren. De nederlagen tegen Union en Zagreb waren pijnlijk", gaf Vanhaezebrouck op zijn persbabbel voor het duel tegen Essevee toe.

"Je mag niet vergeten dat ik 27 nieuwe spelers heb moeten inpassen sinds ik hier ben. Dat is meer dan een volledige selectie", herhaalde de T1 van paars-wit. "Bovendien zijn echte leiders zoals Kara vertrokken. We hebben geen absolute leider. We hadden gehoopt dat jonge spelers die rol van hem zouden kunnen overnemen, maar dat gebeurt voorlopig niet."

"Er zijn nochtans voldoende jongens die over leiderscapaciteiten beschikken. Er is ook niet één leider: een vijftal ervaren jongens moeten dat op zich nemen. Zij moeten durven veeleisender zijn naar hun collega's."

"De leiders moeten meer pushen op discipline en collectiviteit. Zij moeten de groep voorwaarts stuwen. Individueel moeten mijn spelers iets proberen bij te dragen, maar het succes ligt in het collectief", aldus HVH.

bron: Belga