Euromillions Basket League - Limburg United opent goed en smeert Aalstar tweede nederlaag aan

Limburg United heeft het nieuwe basketbalseizoen voor eigen publiek prima ingezet. In hun eerste duel van het seizoen in de Euromillions Basket League legden de troepen van Greg Gibson Okapi Aalstar over de knie met 97-78. De "Ajuinen" starten met twee nederlagen op rij. Onder impuls van de Nederlanse center Thomas van der Mars openden de bezoekers nochtans uitstekend op het Hasseltse parket. Halverwege het eerste kwart stokte de Oost-Vlaamse machine echter. De Limburgers kwamen op stoom en sloegen een eerste kloofje. In het tweede kwart hielden beide ploegen gelijk tred. De thuisploeg keerde met een beperkte voorsprong de kleedkamers in aan de rust (42-36).

In het derde en vierde bedrijf duwde Limburg United het gaspedaal wat dieper in. Vooral Tate Unruh was in zijn sas in sporthal Alverberg. Aalstar moest zijn wet ondergaan. Unruh klokte af op 24 punten. Voor de Limburgers deed ook Dom Morris (14 ptn, 7 rebounds) een flinke duit in het zakje. Van der Mars was met 20 punten en 11 rebounds de absolute uitblinker, maar kon zijn ploeg niet naar de zege leiden.

Zaterdagavond gaat Spirou Charleroi op bezoek bij Leuven. Bergen, dat Aalstar op de openingsspeeldag klopte, ontvangt nieuwkomer Mechelen. Brussels opent zijn seizoen zondagnamiddag met een thuismatch tegen landskampioen Oostende.