Nog geen weekendplannen? Deze tips brengen heil

Weet je niet goed wat te doen tijdens de volgende twee vrije dagen? Doe wat inspiratie op dankzij de volgende tips. 
door
Mare
Leestijd 1 min.

Een klein leven

(5/10 - 7/10, Antwerpen)

Hanya Yanagihara schreef met ‘Een klein leven' een grootse roman, over de bijzondere band tussen vier mannen in New York. En over de American Dream, het (on)vermogen om pijn met anderen te delen en de dilemma's van echte vriendschap. Internationaal Theater Amsterdam bewerkte het verhaal tot een beklijvend toneelstuk, dat ze dit weekend naar Antwerpen brengen voor de enige voorstellingen in Vlaanderen.

SuperVlieg

(7/10, Opglabbeek)

SuperVlieg strijkt dit weekend neer in Opglabbeek voor een dag vol theater, workshops, sport en spel voor het hele gezin. Teken mee aan een gigantisch kunstwerk, krijg een make-over met een knotsgek kapsel, waag je aan een potje hyperactief drummen met keukengerei, leef je uit langs het spelparcours en geniet van bijzondere voorstellingen en zotte circustoeren. Deze zondag zijn kinderen baas in Opglabbeek! Maar mama en papa zijn natuurlijk ook welkom...

Foto Viva Victor

Het Betere Boek

(6/10, Gent)

Foto R.V.

Et alors, la France? Dat is het thema van ‘Het Betere Boek', het jaarlijkse literaire festival in Gent. Literair curator Sigrit Busset heeft een uitgekiend programma samengesteld dat de veelzijdigheid van Frankrijk toont. Komen langs: de Franse auteur Philippe Claudel, maar ook onze eigen Stefan Hertmans, Johan Op De Beeck, Bart Van Loo en nog heel wat anderen. Ze geven elk hun visie over het Frankrijk van vandaag en tonen aan dat onze zuiderburen meer zijn dan een mooi vakantieland. De kers op de taart en afsluiter van een dagje literatuur: de uitreiking van de Bronzen uil.

hetbetereboek.be