Kwik stijgt paar dagen boven 20 graden

door
Belga
Leestijd 1 min.

De zon breekt vanaf deze namiddag steeds meer door en dat luidt een paar mooie dagen in, met maxima die weer kunnen oplopen tot meer dan 20 graden. Dat meldt het KMI. Deze namiddag wordt het in vele streken zonnig. Het is zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 15 graden in de Hoge Venen tot 19 of 20 graden in Vlaanderen. Er waait een zwakke tot matige wind uit zuidwestelijke of veranderlijke richtingen.

Komende nacht verloopt helder, bij minima van 3 tot 10 graden.

Morgen wordt het zonnig en ook zeer zacht met maxima van 17 of 18 graden op de Ardense hoogten en tot 21 of 22 graden in Laag- en Midden-België.

Ook zaterdag is het eerst zonnig. De thermometer kan in de Kempen tot 24 graden aangeven. In de namiddag neemt de bewolking stilaan toe en 's avonds kan het in het westen beginnen regenen. De neerslagzone trekt tijdens de nacht verder het land in.

Zondag start mogelijk nog met wat regen, maar in de loop van de dag wordt het droog. De maxima zakken tot 11 à 17 graden.

Een nieuw hogedrukgebied zou vanaf maandag de zon weer laten domineren, met maxima die gaandeweg weer richting 20 graden zouden gaan.

bron: Belga