Europa League – “We hebben cadeaus uitgedeeld”, baalt RSCA-coach Hein Vanhaezebrouck

Europa League - "We hebben cadeaus uitgedeeld"

Anderlecht ging donderdagavond in zijn tweede groepsmatch van de Europa League met de billen bloot tegen Dinamo Zagreb. Paarswit verloor voor eigen publiek na een zwakke vertoning met 0-2. “We moesten vermijden dat er cadeaus werden uitgedeeld en dat is precies wat we niet hebben gedaan”, reageerde een teleurgestelde Anderlechtcoach Hein Vanhaezebrouck.
HVH verwees daarmee naar de eerste goal, een strafschop die Anderlecht tegen kreeg na een fout van Vranjes. De Bosniër werd helemaal de schlemiel toen hij al na tien seconden in de tweede helft een tweede keer geel kreeg. De Brusselaars speelden daardoor een hele helft met tien.
“Met die man minder werd het uiteraard een pak moeilijker”, had ook Vanhaezebrouck gezien. “Zeker tegen een ploeg met de kwaliteiten van Dinamo, dat heel georganiseerd speelde.”
Volgens de Anderlechttrainer ontbrak het in zijn team aan een leidersfiguur. “Er was vanavond duidelijk niemand die de groep op sleeptouw nam. Iedereen concentreerde zich op zijn individuele taken zonder aan het collectieve te denken. Vanaf de bank kan een coach niets doen als de spelers niet het noodzakelijke opbrengen om weer in de match te komen.”
Met 0 op 6 zijn de kansen op Europese overwintering al flink geslonken. Anderlecht speelt nu twee keer tegen Fenerbahçe. “Het worden twee moeilijke wedstrijden. Maar we hebben geen keuze meer. We moeten tegen hen een maximumaantal punten halen zodat we nog kunnen hopen op de tweede plaats”, besloot Vanhaezebrouck.

bron: Belga