Duizendtal ACV-militanten informeert donderdag bouwvakkers op bijna 2.000 werven

Meer dan duizend militanten en personeelsleden van ACV bouw – industrie & energie (ACVBIE) zullen donderdag een bezoek brengen aan 15.000 bouwvakkers verspreid over bijna 2.000 werven. De vakbond organiseert zijn tiende nationale werfdag, met als bedoeling om werknemers te informeren over de loon- en arbeidsvoorwaarden in de sector en om lokale besturen bewust te maken van de te nemen maatregelen tegen sociale dumping bij de aanbesteding en uitvoering van overheidsopdrachten. De christelijke vakbond geeft aan dat het niet makkelijk is om alle bouwvakkers ter bereiken, omdat de sector voor 92 procent uit kmo’s bestaat, die actief zijn op werven verspreid over het hele land. Tijdens de werfdag willen de vakbondsmilitanten zelf naar de kmo-arbeiders trekken om hen te informeren.
Met het oog op de komende lokale verkiezingen van 14 oktober legt ACVBIE de focus tijdens deze werfdag ook op publieke werven. De vakbond wil de lokale besturen sensibiliseren over wat zij kunnen doen om sociale dumping tegen te gaan bij aanbesteding en uitvoering van overheidsopdrachten.
De christelijke vakbond heeft verschillende lokale besturen ook al een brief gestuurd met tips voor mogelijke maatregelen in de strijd tegen sociale dumping.

Bron: Belga