Parkeerwacht op Schiphol ‘leent’ huis van vakantiegangers

sleutels
Foto Pexels

Als je op vakantie vertrekt en je sleutels achterlaat bij de parkeerwacht van de luchthaven, verwacht je dat ze in veilige handen zijn. Toch liep het dit keer iets anders af. Een medewerker van een bedrijf dat parkeerservice aanbiedt bij Schiphol heeft met de sleutelbos intrek genomen in een huis van vakantiegangers.

De politie kreeg maandagavond laat een melding van een oplettende buurman in Gorredijk. Hij zou op het huis van de buren passen tijdens hun vakantie, maar hij zag ineens licht branden, meldt Omroep Fryslan.

Toestemming gekregen?Tot zijn verbazing deed er een man open die vertelde dat hij toestemming van de bewoners had om in de woning te verblijven omdat hij zelf geen huis heeft. De sleutels van het huis zaten vast aan de autosleutels en omdat het adres bekend was is de man samen met zijn vriendin naar het huis van de vakantiegangers gereden. Het zou gaan om een 32-jarige man en een 30-jarige vrouw.

Het verhaal werd uiteraard gecontroleerd bij de vakantiegangers en het werd al snel duidelijk dat ze helemaal geen toestemming gegeven hadden.

De politie heeft het stel dat in het huis ‘logeerde’ aangehouden en meegenomen voor verhoor. In de woning werden ook drugs van de verdachten aangetroffen. Mogelijk heeft de man in meerdere woningen gelogeerd, terwijl de eigenaars op vakantie waren.

Bron: Metro Nederland