Champions League - Griezmann trapt Atletico Madrid voorbij Club Brugge

Club Brugge heeft woensdagavond op de tweede speeldag in de Champions League niet kunnen stunten op het veld van Atletico Madrid. De Spaanse vicekampioen en winnaar van de Europa League haalde het met 3-1 dankzij onder meer twee treffers van wereldkampioen Antoine Griezmann. De Fransman zette zijn ploeg na 28 minuten op voorsprong toen hij het leer door de benen van Denswil voorbij doelman Letica plaatste. Zes minuten voor de pauze scoorde Arnaut Danjuma met een knap afstandsschot de gelijkmaker.

In de tweede helft verhoogden de troepen van Diego Simeone de druk. Dat leverde in de 67e minuut resultaat op met een tweede goal van Griezmann. Die trapte dit keer met zijn gouden linker door de benen van Rits en Mechele de 2-1 tegen de netten.

In de vierde minuut van de toegevoegde tijd nam Koke met een derde goal voor de thuisploeg de laatste twijfel weg.

In de andere groepsmatch won het Borussia Dortmund van Axel Witsel met 3-0 van AS Monaco, waar Youri Tielemans in de basis stond en Chadli in het slotkwartier mocht meedoen. Jacob Bruun Larsen (51.), Paco Alcacer (72.) en Marco Reus (90.+2) troffen raak.

Dortmund, dat eerder met 0-1 van Club Brugge won, en Atletico leiden in groep A met 6 op 6 voor Club en Monaco, die nog geen punten hebben. Op 24 oktober staan Club/Monaco en Dortmund/Atletico op het programma.