Train World in Schaarbeek en Mechelse Speelgoedmuseum vieren 60 jaar Lego

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Deense speelgoedreus Lego viert dit jaar de zestigste verjaardag van zijn bekende bouwblokjes. Naar aanleiding daarvan openen er deze week twee tijdelijke tentoonstellingen: in het treinmuseum Train World in Schaarbeek en in het Speelgoedmuseum in Mechelen. Dat is gezegd bij de voorstelling van de treinenexpo. In de tentoonstelling in Train World gaat alle aandacht, hoe kan het ook anders, naar de treinen van Lego (en Duplo voor de allerkleinsten). Meest opvallende elementen zijn de maquettes van treinen die in België te zien zijn (Infrabel-werktreinen, Thalys, Eurostar ...) en van het station van Schaarbeek, die werden gebouwd door het Amazings-team van voltijds Lego-artiest Dirk Denoyelle. Een zoektocht naar Lego-figuren doorheen het museum, speeltafels en treinlandschappen vervolledigen het verhaal.

Net als bij de vorige tijdelijke tentoonstelling in Train World, rond stripfiguur Kuifje, werd een trein van spoorwegmaatschappij NMBS in het juiste thema bestickerd. De knalgele trein vol Lego-figuurtjes zal de komende maanden op het Belgische spoor worden ingezet.

De expo in Train World opent op dinsdag 2 oktober officieel de deuren en loopt tot eind januari 2019.

Ook in het Speelgoedmuseum in Mechelen gaat de Lego-verjaardag niet onopgemerkt voorbije. Daar start op 5 oktober de expo "Het Lego-blokje - 60 jaar creatief bouwplezier", zo zei Heidi Verheyen, de marketingdirectrice van Lego in de Benelux. Die tentoonstelling loopt tot en met 7 april 2019.

bron: Belga