Belgen in het buitenland - Praet en Sampdoria houden punten thuis tegen SPAL

Sampdoria heeft maandagavond de afsluiter van de zevende speeldag in de Serie A winnend afgesloten. Samp won in eigen huis met 2-1 van SPAL. Dennis Praet speelde de hele wedstrijd bij de thuisploeg. De bezoekers uit Ferrara kwamen na 21 minuten op voorsprong na een intikker van Paloschi. Sampdoria bleek echter niet aangeslagen, want nauwelijks vier minuten later buffelde Linetty een volley heerlijk tegen de touwen, 1-1. Op het uur legde Defrel de partij in een beslissende plooi met een lage schuiver, 2-1. Sampdoria klimt in de stand naar de achtste plaats. SPAL, dat na een knappe start haar vierde nederlaag in vijf duels leed, zakt naar de dertiende stek.

Ruud Boffin en Antalyaspor boekten op de zevende speeldag van de Turkse Süper Lig een 0-1 zege bij Ankargücu. Ozmert (18.) zorgde voor de enige treffer. De Braziliaanse Belg Danilo viel twintig minuten voor tijd in. Antalyaspor klimt door de zege naar een knappe vierde plaats, op twee punten van leider Galatasaray.