WK wielrennen - De Weert reageert op vertrek bij wielerbond: "Jammer dat het nieuws zo naar buiten komt"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kevin De Weert neemt op het einde van 2018 afscheid als bondscoach van de Belgische wielerbond. Dat bevestigde bondsvoorzitter Tom Van Damme eerder zondag aan Belga en werd later ook door Kevin De Weert bevestigd. De Weert gaat vanaf januari 2019 voor twee seizoenen aan de slag als Performance Manager bij Lotto Soudal. "Het was de bedoeling er dit WK niets over te zeggen en de focus volledig op de renners te laten liggen", legde De Weert na afloop van de wegwedstrijd in Innsbruck uit. "Dat is ook gelukt, het is een beetje jammer dat het dan zo eindigt maar het zij zo. Mijn renners waren nog niet allemaal op de hoogte, enkel Tiesj Benoot en Tim Wellens van Lotto Soudal. En Serge Pauwels was ook op de hoogte."

"Ik weet echt nog niet wie mijn opvolger is", vervolgde De Weert. "Ik heb deze week pas het nieuws aan de bond zelf gemeld. Of het Sven Vanthourenhout wordt (die mee was op dit WK om De Weert bij te staan)? Neen, dat is een bericht dat niet klopt, denk ik. Daarover is nog niets bekend. Het is nog veel te vroeg en het is ook niet aan mij om daar uitspraken over te doen. Sven was er hier op mijn vraag bij, om mij bij te staan. Dat had niets met mijn opvolging te maken."

De Weert wordt bij Lotto Performance Manager, een nieuwe functie. "Ik zal een tussenpersoon zijn tussen Marc Sergeant enerzijds en de ploegleiding en renners anderzijds. Samen met het sportieve team wil ik de ploeg een nieuw elan, een nieuwe drive geven. Het is een nieuwe functie binnen Lotto, we zullen op het trainingskamp in januari nog moeten bekijken hoe we het gaan invullen. Daar ga ik ook voor het eerst met de renners spreken."

De Weert keek ook nog even terug op zijn drie seizoenen als bondscoach. "Mijn resultaten als bondscoach liegen niet. Negen medailles in drie jaar tijd. Dan moet je tevreden zijn. Lotto is een mooie uitdaging en daar ga ik met heel veel enthousiasme naartoe. Het feit dat Lotto mij heeft gecontacteerd zal wel met een reden zijn. Ik was geflatteerd door de interesse van Paul De Geyter en Marc Sergeant. Hetgeen ik als bondscoach miste was het dagelijks omgaan met de renners. Ik denk ook dat dat één van mijn sterke punten is, communicatie. Ik werk op mijn gevoel, en kan iedereen recht in de ogen kijken."

bron: Belga