WK basket (v) – Julie Allemand: “We hebben ‘zotte’ wedstrijden gespeeld op dit WK”

WK basket (v) - Julie Allemand: "We hebben 'zotte' wedstrijden gespeeld op dit WK"

De revelatie van het voorbije WK basketbal was zonder twijfel Julie Allemand. De spelverdeelster leidde de Belgian Cats naar de halve finales, maar kon in de troostfinale ook niet verhinderen dat Spanje het brons veroverde. “Normaal gezien zouden we met een vierde plaats heel blij moeten zijn”, opende Allemand. “Maar op dit moment kan ik mijn ontgoocheling moeilijk verbergen. De wedstrijd is op details beslist. We moeten Spanje feliciteren. Ze hebben ons vastgezet en wij hebben fouten gemaakt. Er was soms een gebrek aan communicatie, we blijven bijleren. Er ligt nog steeds veel werk op de plank.”
De Belgian Cats verbaasden de wereld de voorbije week met zeges tegen Spanje en Frankrijk en een knappe prestatie in de halve eindstrijd tegen de Verenigde Staten. “We hebben tot de laatste seconde alles gegeven”, aldus Allemand. “Het team heeft gestreden op enthousiasme en we hebben ‘zotte’ wedstrijden gespeeld. Daar mogen we heel fier op zijn.”
De 22-jarige Allemand, afwezig op het EK vorig jaar, ontpopte zich tot koningin van de assists op dit WK. Vrijdag in de kwartfinale tegen Frankrijk evenaarde ze zelfs het record van de Japanse Yuka in 1994 van dertien assists in één wedstrijd. Ook tegen de Verenigde Staten (12 assists) en zondag tegen Spanje (8 assists) was Allemand opnieuw in uitstekende doen. Ze komt daarmee uit op een gemiddelde van 8,2 assists/wedstrijd.

bron: Belga