Jupiler Pro League – Standard spoelt bekernederlaag door in Oostende

Standard Luik heeft zondagnamiddag op de negende speeldag in de Jupiler Pro League een overtuigende overwinning geboekt op het veld van Oostende. Het team van Michel Preud’homme versloeg KVO met 1-3 en spoelt zo de pijnlijke bekerexit tegen die andere kustploeg Knokke door. Standard struikelde woensdag in eigen huis over amateurclub Knokke in de Croky Cup en ging aan de kust op zoek naar eerherstel. Preud’homme wist dat enkel een overwinning in Oostende een crisis kon afwenden. De blunderende Luyindama behield het vertrouwen, Orlando Sa en de geblesseerde Lestienne werden afgelost door Emond en Marin. Bij Oostende zette Gert Verheyen onder meer Vanlerberghe terug in de ploeg.
De Rouches kwamen voor de drie punten, maar kregen net voor het kwartier een ferme waarschuwing. Sakala nam het leer perfect mee en verschalkte doelman Ochoa, maar stond een meter buitenspel. Het Oostendse feestje ging niet door. Standard nam nadien het commando over en klom op voorsprong via Moussa Djenepo (24.), die scoorde met een knap lobje.
Meteen na de pauze zette de Malinese middenvelder zijn naam voor een tweede keer op het scorebord. Djenepo (48.) profiteerde van een aarzeling in de defensie om de 0-2 in doel te schuiven. Tien minuten later waren de Luikse schaapjes helemaal op het droge. Na een overtreding op matchwinnaar Djenepo binnen het strafschopgebied verzilverde Renaud Emond (59.) de penalty.
Oostende ging in de slotfase op zoek naar de eerredder. Banda werd een tegentreffer ontzegd door doelman Ochoa, Faes duwde het leer na een hoekschop tegen de paal. Via Banda (90.) lukte de thuisploeg een verdiende tegentreffer. In de rebound werkte de Zambiaan het leer nipt over de doellijn.
In de stand springt Standard over Oostende naar de vierde plaats. Met 15 punten bedraagt de achterstand op leider Club Brugge al tien eenheden. Oostende (13 ptn) is achtste. Antwerp-AA Gent is vanaf 20u de afsluiter van de negende speeldag.

bron: Belga