Jupiler Pro League – Antwerp en AA Gent delen de punten na spektakelmatch

Jupiler Pro League - Antwerp en AA Gent delen de punten na spektakelmatch

Antwerp en AA Gent hebben de negende speeldag in de Jupiler Pro League afgesloten met een gelijkspel. Na een intens duel met sprankelend voetbal eindigde de match in het Bosuilstadion op 2-2. Na nederlagen tegen STVV en Club Brugge voetbalde coach Yves Vanderhaeghe met het mes op de keel. In de beker namen de Buffalo’s Virton wel te grazen, nu moest ook in de competitie de rug gerecht worden. Antwerp was zijn fans dan weer een revanche verschuldigd na het bekerverlies bij KV Mechelen. De Great Old kon een concurrent voor play-off 1 ook al op vijf punten achterstand zetten.
AA Gent verzilverde een sterke openingsfase meteen. Sigurd Rosted (16.) nam na knap voorbereidend werk van Limbombe perfect aan en vlamde het leer onhoudbaar in het dak van het doel. Lang konden de Buffalo’s niet genieten van de voorsprong. Diemerci Mbokani (22.) werd helemaal vrijgelaten en bedankte voor zijn eerste basisplaats met een rake kopbal: 1-1. In een enorm genietbare partij volgden de aanvallende impulsen elkaar slag om slinger op. Limbombe zag zijn inzet eerst nog gepareerd worden door Bolat. Op de verschroeiende uithaal van Vadis Odjidja (30.) had de Antwerp-goalie geen verhaal. Mbokani wilde de voormalige Rode Duivel nabootsen, maar zijn afstandsschot miste het kader op een haar na. Op slag van rust kopte ook Owusu de gelijkmaker bijna binnen. Doelman Kalinic was geklopt, aanvoerder Asare stond goed gepositioneerd om het leer van de lijn te keren.
Na de pauze schakelde de Great Old ondanks het hoge tempo in de eerste helft nog een tandje bij. Bolat moest na een vlijmscherpe Gentse counter de 1-3 voorkomen. Uit de daaropvolgende tegenaanval puurde Antwerp wel een goal. Juklerod gaf Limbombe het nakijken en speelde de inlopende Faris Haroun aan (53.). De Antwerpse kapitein kapte een verdediger uit en zette met een afgeweken schot de 2-2 op het scorebord. Hoewel de thuisploeg de verschroeiende tred niet kon aanhouden, mochten de manschappen van Bölöni het meest aanspraak maken op de winnende treffer. Kalinic belette Rodriguez echter het scoren. Ook AA Gent kon in de slotminuut nog de drie punten binnenrijven. Het leer viel uit het niets voor de voeten van Awoniyi, maar een attente Bolat hield de 2-3 uit zijn netten.
Antwerp blijft met 16 punten vierde in de stand, AA Gent volgt op twee punten op de zesde plaats.

bron: Belga