Hamilton wint in Sotsji dankzij teamorders, knappe inhaalrace Verstappen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Britse wereldkampioen en WK-leider Lewis Hamilton (Mercedes) heeft vandaag de Grote Prijs Formule 1 van Rusland gewonnen, voor zijn Finse ploegmaat Valtteri Bottas en de Duitser Sebastian Vettel (Ferrari). De Nederlander Max Verstappen (Red Bull) wist na een knappe inhaalrace alsnog vijfde te worden in de zestiende WK-manche. Stoffel Vandoorne (McLaren) werd 16e, zijn ploegmaat Fernando Alonso 14e. Op het circuit in Sotsji moest de vanop de pole vertrokken Bottas in de 25e ronde van de teamleiding Hamilton laten voorgaan. De Fin slaagde er vervolgens in om Vettel achter zich te houden. Kimi Räikkönen (Ferrari) werd vierde. De Red Bull van Max Verstappen vertrok door enkele gridstraffen achterin het veld. Maar op zijn 21e verjaardag wist de Nederlander na een knappe inhaalrace alsnog op de vijfde plaats te eindigen.

Voor Hamilton is het de achtste zege van het seizoen, de 70e uit zijn carrière. In de tussenstand van het WK vergroot de Brit, die mikt op een vijfde wereldtitel, zijn voorsprong op eerste achtervolger Vettel tot 50 punten.

Er staan dit seizoen nog vijf WK-manches op het programma. Komend weekend komen de piloten in actie op het Suzuka Circuit voor de Grote Prijs van Japan.

Bron: Belga