Audi Hockey League – Racing Ukkel zet kampioen Dragons opzij

Audi Hockey League - Racing Ukkel zet kampioen Dragons opzij

Racing heeft zondag de topper van de vijfde speeldag in de Audi Hockey League tegen Dragons gewonnen. In een heruitgave van de titelfinale versloegen de Ukkelse Ratten de landskampioen met 2-1. Beide titelkandidaten hielden in een bloedstollende wedstrijd lange tijd gelijke tred. Racing opende via Achille De Chaffoy (55.) de score, maar drie minuten later maakte Felix Denayer de gelijkmaker. In het absolute slot trok Jérôme Truyens de Brusselaars over de streep.
Dankzij de zege blijft Racing de stand aanvoeren in groep A van het kampioenschap. Met 13 punten hebben de Ukkelse Ratten een voorsprong van drie punten op eerste achtervolger Orée. Daarna volgen Dragons (9), Beerschot (7), Braxgata (4) en Antwerp (0).
In groep B gaat Waterloo voort op het foutloos elan. Met een overtuigende 10-0 overwinning legden de Watducks Herakles over de knie. In de stand blijft Waterloo met het maximum van 15 punten leider. Gantoise zette nieuwkomer White Star Brussel opzij met 7-2. Léopold won de Brusselse derby van Daring met 5-1. La Gantoise en Léopold (8 ptn) zijn tweede in de stand, voor Daring (6), Herakles (5) en White Star (0).

bron: Belga