WK wielrennen – De Vuyst na 28e plaats: “Meer zat er niet in”

WK wielrennen - De Vuyst na 28e plaats: "Meer zat er niet in"

Sofie De Vuyst droomde vooraf van top 20 tijdens de wegrit bij de vrouwen op het WK wielrennen in Innsbrück, het werd een 28ste stek. “Meer zat er niet in”, zei ze na afloop. “Ik had geen topdag en die heb ik nodig om met die toppers mee te doen.” “Het tempo lag van bij de start heel hoog en er werd heel nerveus gekoerst”, opende ze. “Het was zaak om goed vooraan te koersen en de andere Belgische meisjes hebben dat ook heel goed gedaan. Zelf voelde ik al op de eerste klim, de Gnadenwald, dat ik geen superbenen had en ik zakte er daar een beetje door. Het is ook een klim die me niet ligt, zo’n steile dingen zijn gewoon mijn ding niet.”
Dus viel De Vuyst een beetje terug, maar wist ze uiteindelijk wel nog bij het peloton aan te pikken. “Elke passage op die lange klim in de lokale rondes voelde ik me beetje beter, maar ik kende geen topdag. En als ik mee wil spelen met die toppers, als ik een top 20 wil halen, moet ik een superdag hebben. Dit was een zeer lastige koers en de kilometers wogen op het eind ook stevig door.”
“Ik heb zo lang mogelijk proberen aanklampen, maar meer dan dit resultaat zat er niet in vandaag. Ik ben iemand die graag op een gelijkmatig tempo klimt. Ik probeerde me niet gek te laten maken en wilde bergop de schade gewoon beperken, me niet opblazen. Anders zou zou ik helemaal kapot gaan. Uiteindelijk is dit dan het maximale resultaat”, eindigde de kopvrouw van de nationale ploeg die voltijds werkt op de afdeling Mobiliteit van de gemeente Herzele en dus haar trainingen in haar vrije tijd moet afwerken.

bron: Belga