WK basket (v) – Julie Allemand na stuntzege tegen Frankrijk: “We beseffen het nog niet, dit is magnifiek”

WK basket (v) - Julie Allemand na stuntzege tegen Frankrijk:
WK basket (v) - Julie Allemand na stuntzege tegen Frankrijk: "We beseffen het nog niet

Belgian Cat Julie Allemand plaatste zich vrijdagavond na een uitstekende match – met dertien assists evenaarde ze het record aantal assists op het WK – met haar ploegmakkers voor de halve finales van het WK basketbal voor vrouwen in Tenerife. De Belgian Cats namen in de kwartfinales de scalp regerend vice-Europees kampioen Frankrijk (86-65). “Dit is een droom”, opende de Luikse spelverdeelster. “We beseffen nog niet helemaal wat ons overkomt. Het is magnifiek. Ik ben heel fier op ons team en op het feit dat ik Belg ben. Voor mij, als speelster van Lyon, is het nog extra bijzonder. Ze kunnen me niets zeggen als ik er na het WK terugkeer. We hebben Frankrijk van in het begin in moeilijkheden gebracht. Nadien was makkelijker het hoge ritme vastte houden.”
De Cats begonnen inderdaad furieus en leidden aan de pauze met 53-31. “We mochten Frankrijk niet de controle over de wedstrijd laten krijgen”, vervolgde Allemand. “We hebben geprobeerd hen te ontregelen. Dat lukte met momenten, maar soms ook niet. Frankrijk kwam na rust even dichter en we begonnen zenuwachtig te worden. Maar we bleven steeds een voorsprong van vijftien punten houden. Het lukte ons om ons te herpakken en de partij uit te spelen.”
In de halve finales wacht de Belgische vrouwen een confrontatie met grootmacht Verenigde Staten. Voor Allemans wordt het een ontmoeting met haar idool, Diana Taurasi. “Ik heb haar nummer niet, maar ik heb Ann Wauters gezegd haar te waarschuwen dat we opnieuw alles zullen geven. Ze zijn op dit moment niet op hun topniveau en Emma (Meesseman) is me al komen zeggen dat er mogelijkheden liggen. We zitten in een positieve spiraal. Daar moeten we ten volle van profiteren.”
Allemand schitterde vrijdag tegen Frankrijk met liefst dertien assists. Ze evenaart daarmee het record van de Japanse Yuka Harada, die in 1994 hetzelfde aantal assists liet noteren.

Bron: Belga