WB veldrijden Iowa – Aerts is blij met leiderstrui naar België terug te mogen keren: “Had ik nooit verwacht”

Een schitterende twee op twee. Zelfs Toon Aerts durfde daar vooraf niet van dromen. Na Waterloo nam Aerts ook in Iowa de maat van iedereen. Hij schudde op twee ronden van het einde wereldkampioen Wout van Aert van zich af. En net als in de eerste Wereldbekermanche kwam hij nadien niet meer in de problemen. Aerts heeft in de tussenstand nu 160 punten achter zijn naam staan, twintig meer dan de tweede in de stand, Wout van Aert.
“De voorbije jaren zag ik altijd op naar de verplaatsing naar Amerika”, opende Aerts na afloop. “Dat was telkens een rompslomp vond ik, zeker in het begin van het seizoen. Maar nu bekijk ik het helemaal anders natuurlijk. Ik kon het verschil maken aan de materiaalpost. Ik was de cross begonnen met iets te harde banden. Daardoor maakte ik enkele foutjes. Toen ik op het einde van de wedstrijd in mijn ooghoek zag dat Wout van Aert een foutje maakte aan de materiaalpost trok ik fors door. Meteen sloeg ik een kloof en die kon ik stelselmatig uitbouwen. Ik vraag mezelf ook af hoe het komt dat ik zo goed ben. Ik werd in de aanloop naar het seizoen wat ziek en vreesde voor het ergste. Misschien is juist dat de oorzaak van mijn goede conditie, omdat ik het een tijdje kalm aan moest doen.”
Door deze zege is Toon Aerts nu nog steviger leider in het klassement. “Ik had nooit verwacht dat ik met de leiderstrui huiswaarts zou kunnen keren. Maar dat is nu wel het geval. Bovendien heb ik mijn voorsprong nog wat kunnen uitdiepen. Ik ben daar niet kwaad om. Ik ben zeer blij en fier dat ik met de leiderstrui huiswaarts mag keren.”

bron: Belga