Thorgan Hazard scoort bij Casteels, maar moet punten delen

Op de zesde speeldag van de Duitse Bundesliga heeft Borussia Mönchengladbach vandaag 2-2 gelijkgespeeld op het veld van Wolfsburg en doelman Koen Casteels. Thorgan Hazard scoorde voor de bezoekers, maar kon door de gelijkmaker van Wout Weghorst de drie punten niet mee naar huis nemen. Koen Casteels mocht zich al na zeven minuten omdraaien toen Alassane Plea zijn plaatsballetje in de kruising draaide. Wolfsburg kwam vijf minuten later met het antwoord via Renato Steffen (12.). Na de pauze bekroonde Thorgan Hazard (48.) de knappe actie van zijn ploegmaat Patrick Herrmann met een doelpunt. De Rode Duivel scoorde al vijf keer dit seizoen, waarvan twee maal in de Bundesliga. De Nederlander Wout Weghorst redde in de 59e minuut nog een puntje voor Wolfsburg. Ismail Azzaoui, langdurig geblesseerd aan de knie, kwam niet in actie voor Wolfsburg.

In de stand neemt Borussia Mönchengladbach (11 punten) de 5e plek in. Hazard en co naderen leider Bayern München tot op 2 punten. Wolfsburg is 7e met 9 punten.

Jonge Duivel Dodi Lukebakio kreeg met Fortuna Düsseldorf op het veld van FC Nürnberg een droge 3-0 te verwerken. De doelpuntenmakers van dienst waren Hanno Behrens (penalty in de 28e minuut), Mikael Ishak (64.) en Federico Palacios-Martinez (78.). Lukebakio stond 68 minuten op het veld. Een geblesseerde Benito Raman keek vanuit de tribune toe hoe zijn club de mist inging. Met 5 punten uit 6 wedstrijden staat Düsseldorf op de 14e plaats.