Jupiler Pro League - Club Brugge legt buur Cercle makkelijk over de knie

Club Brugge heeft de voetbalavond zaterdag afgesloten met een soevereine 4-0 zege in de Brugse derby tegen Cercle Brugge. Blauw-zwart (25 ptn) kwam nooit in de problemen en klimt in de tussenstand opnieuw over Genk (23) naar de leiding. Cercle Brugge (9) is na een sterke competitiestart in vrije val en leed haar vierde nederlaag in vijf competitieduels. Groen-zwart is elfde. Club startte de derby sterk en kwam al na zes minuten op voorsprong nadat een schot van Wesley, via Cercle-kapitein Lambot, tegen de touwen ging. De Vereniging leek even van slag, maar kreeg tien minuten voor rust een grote kans via Vitinho. De Braziliaan miste, waarop het doelpunt aan de overkant viel. Vanaken rondde een knap uitgevoerde tegenaanval kalm af en het stond 2-0.

Ook na rust bleef Club dominant. Acht minuten in de tweede periode zorgde Schrijvers met een knappe deviatie voor de 3-0. Nu blauw-zwart zeker van de drie punten was, mocht Marvelous Nakamba zijn terugkeer uit blessureleed vieren en liet coach Ivan Leko ook Clinton Mata - eveneens hersteld van een blessure - debuteren. Tien minuten voor tijd dikte Schrijvers met zijn tweede van de avond de eindcijfers nog een beetje extra aan, 4-0.