Belgen in het buitenland - Tottenham-Belgen juichen op bezoek bij Mbenza en Depoitre

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tottenham is op de 7e speeldag van de Engelse Premier League met 0-2 gaan winnen op het veld van rode lantaarn Huddersfield Town. Voor Denis Odoi, die met Fulham met 2-0 verloor bij Everton en Christian Kabasele (met Watford met 2-0 de boot in op Arsenal) werd het een vruchteloze speeldag. Tottenham, met Toby Alderweireld, Mousa Dembélé en Jan Vertonghen in de basis, dankte zijn winst aan doelpuntenmachine Harry Kane (25. en strafschopdoelpunt in de 34e minuut). Laurent Depoitre kreeg bij Huddersfield een hele partij om de situatie recht te trekken, Isaac Mbenza werd in de 72e minuut in het spel gebracht. Bij Tottenham speelde Alderweireld de wedstrijd uit, maar bleven Dembélé en Vertonghen na de rust in de kleedkamers.

In de stand zijn de 'Spurs' momenteel 4e met 15 punten. Dat zijn er 4 minder dan leider Manchester City. Huddersfield (2 punten) is de hekkensluiter van de competitie.

Denis Odoi, die de hele wedstrijd speelde, kreeg er samen met de rest van de Fulham-defensie drie om de oren op bezoek bij Everton. Gylfi Sigurdsson zette zijn gemiste strafschop recht met twee velddoelpunten (56. en 89.). Daartussen kopte Cenk Tosun (66.) de 2-0 binnen op aangeven van Theo Walcott. Fulham is momenteel 16e in de stand. De 'Cottagers' hebben 5 punten kunnen vergaren uit 7 speeldagen.

Christian Kabasele ten slotte moest met Watford met 2-0 de duimen leggen voor rechtstreekse concurrent Arsenal nadat zijn ploegmaat Craig Cathcart (81.) een late owngoal maakte en Mesut Özil (83.) twee minuten later de eindscore vastlegde. De 'Gunners' (15 punten) wippen zo over de 'Hornets' (6e met 13 punten) naar de 5e plek.

In Schotland was er op de zevende speeldag opnieuw een basisplaats weggelegd voor Dedryck Boyata, met Celtic thuis tegen Aberdeen (1-0). Scott Sinclair zorgde voor de enige treffer. Celtic klimt in de tussenstand naar de vierde plaats met dertien punten, zes minder dan leider Hearts.

bron: Belga