Belgen in het buitenland - Hazard scoort weer tegen Liverpool, Dortmund trekt scheve situatie recht tegen Leverkusen

Chelsea en Liverpool hebben zaterdagavond op de 7e speeldag van de Engelse Premier League 1-1 gelijkgespeeld. Na zijn werelddoelpunt in het League Cup-duel van woensdag scoorde Eden Hazard opnieuw tegen Liverpool. In Duitsland won Axel Witsel met Dortmund met 2-4 op het veld van Leverkusen. Eden Hazard trapte de bal in de 25e minuut laag en gekruist voorbij Liverpool-doelman Alisson. Het zag er naar uit dat Hazards goal het winnende doelpunt ging worden, maar Daniel Sturridge (89.) stak daar met een laat doelpunt echter een stokje voor. Chelsea (3e met 17 punten) laat het zo na om over Liverpool (19 punten) naar plaats 2 te klimmen.

In de Bundesliga wisten Axel Witsel en co tegen Bayer Leverkusen een 2-0 achterstand om te buigen naar winst. Dortmund kwam op achterstand via Mitchell Weiser (9.) en Jonathan Tah (39.). De aansluitingstreffer kwam er in de 65e minuut dankzij Jacob-Bruun Larsen, de gelijkmaker via Marco Reus (69.). Vervolgens ontbond Paco Alcacer (86. en 90. +4) zijn duivels en pakte hij eigenhandig de drie punten mee naar Dortmund.

Dortmund profiteert in de stand van het puntenverlies van Bayern München (13 punten) en is alleen leider met 14 punten. Leverkusen is 12e met 6 punten.