Belgen in het buitenland - Dries Mertens scoort tegen Juve, maar moet met lege handen naar huis

In de clash van de 7e speeldag in de Serie A won leider Juventus zaterdag met 3-1 van Napoli. Dries Mertens opende de score voor de bezoekers, maar zag hoe Juventus het overwicht nam nadat zijn ploegmaat Mario Rui met een tweede kaart van het veld moest. Mertens was na tien minuten het eindpunt van een actie van José Callejon. De Leuvenaar was goed ingelopen om de 0-1 binnen te tikken. Vervolgens kwam de thuisploeg snel met het antwoord: twee doelpunten van Mario Mandzukic (26. en 49.) brachten de drie punten opnieuw in het kamp van de Oude Dame. Toen de Napolitaanse linksachter Mario Rui zijn tweede gele kaart verzamelde moesten de Zuid-Italianen met zijn tienen verder. Juve kon in de 76e minuut profiteren en scoorde de 3-1 via Leonardo Bonucci.

Juventus (21 punten) verstevigt door de zege zijn leiderspositie ten opzichte van Napoli (15 punten). De kloof tussen de leider en de eerste achtervolger is nu 6 punten.