Belgen in het buitenland - Courtois houdt nul, maar geraakt niet voorbij ex-ploeg Atlético

De derby tussen stadsrivalen Real Madrid en Atlético Madrid op de 7e speeldag van de Primera Division is zaterdagavond in een doelpuntenloos gelijkspel uitgemond. Thibaut Courtois toonde zijn kunsten in de eerste helft door pogingen van Antoine Griezmann en Diego Costa te stoppen. Real (2e met 14 punten) wist niet te scoren en liet het zo na over leider Barcelona (eveneens 14 punten) te klimmen.

In het Baskenland raakten acht mensen gewond nadat tijdens de wedstrijd tussen Eibar en Sevilla (1-3) een veiligheidshek het begaf onder de druk van de feestende Sevilla-supporters. Het voorval gebeurde vlak na het strafschopdoelpunt van Ever Banega (59.). Verscheidene supporters vielen naar beneden in de tribune die onder hen lag.

Hervé Matthys won op de 7e speeldag van de Nederlandse Eredivisie met Excelsior met 1-0 op het veld van VV Venlo. Elias Omarsson (20.) scoorde het enige doelpunt van de partij. De Kralingers moesten hun voorsprong in de laatste vijf minuten nog met een minder verdedigen na een donkerrode kaart voor Ali Messaoud. Excelsior (9 punten) klimt in de stand naar de 8e plek. VVV Venlo is 6e met 11 punten.

Alessandro Ciranni en Marco Ospitalieri speelden tegen Ajax de wedstrijd uit voor Fortuna Sittard. Dat duel eindigde in een overwinning voor de Amsterdammers (0-2) na doelpunten van Kasper Dolberg (49.) en Hakim Ziyech (78.). Sittard neemt in het klassement de 13e plek in. Ajax is met 16 punten de eerste achtervolger in de Eredivisie. Het hoeft enkel leider PSV (21 punten) voor zich te dulden.