Al 48 bevestigde doden na aardbeving en tsunami in Indonesië

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij de zware aardbeving en de daaropvolgende tsunami, vrijdagavond op het Indonesische eiland Celebes, zijn minstens 48 mensen omgekomen. Dat zegt de woordvoerder van het Indonesische rampenbestrijdingsagentschap, Sutopo Nugroho, zaterdag. Meer dan 350 mensen raakten gewond. "De meesten doden werden veroorzaakt door de aardbeving", aldus Sutopo. Hij verwacht dat de balans nog zal oplopen.

De aardbeving vrijdag had een magnitude van 7,5. Het epicentrum bevond zich op 78 kilometer ten noorden van de stad Palu. De aardschok werd gevolgd door een verwoestende tsunami die ook heel wat materiële schade aanrichtte. Verscheidene huizen in Palu werden weggespoeld en ook onder meer een winkelcentrum en een moskee raakten zwaar beschadigd.

Op verschillende plaatsen op Celebes liggen de stroomvoorziening en communicatiekanalen stil. In Palu is de luchthaven gesloten.

Enkele uren voor de aardbeving met magnitude 7,5 had er al een met magnitude 5,9 plaatsgevonden. Die kostte aan één persoon het leven, terwijl tien mensen gewond raakten en verschillende huizen verwoest werden.

Bron: Belga